Sunday
2024-12-01
07:35:22
Login form
Section categories
My articles [2]
Оценка за Сайта
Оценка за сайта
1. Отлично
2. Добре
3. Много лошо
4. Не много добре
5. Лошо
Total of answers: 10
Приятелски сайтове
  • http://Vratza.com
  • http://vratza.bg
  • http://business.vratza.com/
  • http://www.banitsa-vr.com/index.php?rel=history
  • http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/1.parva.htm
  • http://www.visitbulgaria.net/bg/vratsa/vratsa.html
  • На линия

    Total online: 1
    Guests: 1
    Users: 0

    Добре дошли в село Баница

    Publisher

    Main » Articles » My articles [ Add new entry ]

    Рецепта за направа на баница със сирене
    БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ


    1 пакет кори за баница
    4 яйца
    1 ч.ч. кисело мляко /чаша от 250 мл/
    1,5 -2 ч.ч.сирене / натрошено на едро/
    2/3 ч.ч. олио и масло 50 / 50
    1 ч.л.сода равна /или 1 ч.л. бакпулвер и 1/2 каф.л. сода/
    2 с.л. брашно
    1 ч.л. захар

    заливка:
    1 яйце
    2/3 чаша газирана вода/лимонада
    20 гр. масло
    остатъка от сместа за намазване


    ПРИГОТВЯНЕ:
    Фурната се загрява на 180-200С.
    Разтопява се маслото с олиото. Разбиват се 4 от яйцата. Смесват се киселото мляко с олиото, захарта и разбитите яйца. Последно се прибавя брашното със содата/бакпулвера/, тъй като сместа бързо бухва. С тази смес се намазва всяка кора /по три кори/ и се прави вита баница в следната последователност:
    Намазва се кора, поръсва се с натрошено сирене и навива от към дългата страна на руло.
    Намазва се втора кора, поръсва се със сирене и завива около първата /вече на руло/.
    Намазва се трета кора, без сирене и загъва около полученото двойно руло.
    Завива се и поставя в намазана с масло обикновена, не тефлонова тава.

    Остатъкът от сместа за намазване се разбива с яйцето, лимонадата и залива отгоре.
    /Може и майонеза 1-2 с.л. и малки парчета масло.
    Пече се около 30 минути.
    След като е опечена добре се изважда от фурната .
    Обръща се, заедно с тавата върху 3 чаши. Те са разположени приблизително на 120 градуса, така че с ръба на тавата да се опира стабилно върху тях. Покрива се с кърпа, за да се задуши 10 минути и да може парата да премине през цялата баница.

    Category: My articles | Added by: Hris (2012-12-27)
    Views: 3087 | Comments: 3 | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *: